2011. június 10., péntek

Marcipán...fondant...unidec virágok












Készítek majd képeket arról ahogy pl a kicsi virágok készültek, nagyon érdekesen elkészíthető, ötletesek, és szép virágocskák születnek.
Az első két képen a fehér rózsa volt az első rózsás próbálkozásom, marcipánból készültek.
A kála....hát szegénykén van még mit szépíteni, ő is csak egy próbadarab volt, a kálához egy erősebb, keményebb, gyorsan száradó "anyag" kell, hogy szépen formázható legyen.
Az utolsó képen, a fehér csoki rudas tortáról a "csúcsdísz", minden marcipánból van, kivéve a spirál alakú kis ágakat..:-)

Folyt.köv....

6 megjegyzés:

  1. Bocsánat, ha nem te voltál, de véletlenül nem a tiéd az őszi tortadíszítő versenyen a 3., rózsás torta? csodaszép lett, gratulálok neked! (az enyém meg a sushi :P)

    VálaszTörlés
  2. Tejszínhab, ne haragudj, elfelejtettem válaszolni, néha kimegy a fejemből.
    De igen én nyertem meg ezzel a tortámmal:
    http://onlycakes.blogspot.com/2011/06/emeletes-feher-csokirudas-torta.html
    Sajnos kicsit szomorú vagyok, (bár nem az érmek és egyebek miatt neveztem), de a megígért érem/oklevél, még mindig nem érkezett meg.
    Nem szép.....:-(((

    VálaszTörlés
  3. Én megértem, hogy magánéleti gondjai vannak, de akkor vagy ne szervezzen versenyt, vagy tartsa be amit ígért. Ez így egyáltalán nem fair. Kíváncsi vagyok, a többi nyertes hogy gondolja. Én írtam neki a napokban, le lettem rázva, hogy kétnaponta ír neki valaki és legyek türelmesebb... + ígéret az oklevélre e-mailben. De szerintem szokás szerint elfelejti... Én már többet nem figyelmeztetem, ha Te esetleg megtennéd, azt megköszönném :)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg szomorú vagyok, és tudod valóban mondom nem feltétlen a díj miatt, annak ellenére, hogy most arról van szó, hanem az hogy ennyire semmibe veszi....:-( Rendben megpróbálom majd én is!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Fel a fejjel! Én sajnos akárhányszor írok neki, mindig talál kifogást, vagy hetekre eltűnik. Nehéz dió.
    12 nyertes van, mindannyian ugyanígy érzünk... nem tudom mit gondolhat, de ez így nem volt fair. Ha az elején tudjuk, hogy nem kapunk semmit, rendben, de utólag eldönteni, hogy ki mit kap, és 2 hónappal a verseny után még mindig semmi... nem találom a szavakat.

    VálaszTörlés