2011. október 26., szerda

Vissza a jövőbe - DeLorean cake



Ismét egy autó.
nem mondom, szeretek tortákat készíteni, de kezdem azt érezni, hogy előző életemben valami kocsikkal kapcsolatos hibát követtem el, amit most  ki kell javítanom.....:-D...ezért ez a folyamatos autós torta áradat.
Na de komolyan, sorban jönnek az ilyen jellegűek, és mint mindne tortás tudja nem könnyű ez a kategória.
Mivel szeretem kínozni magam, így most is túlbonyolítottam a dolgokat.
Egy ilyen autó, nem hasalhat csak úgy a "földön" az oldalára tapasztott marcipán kerekekkel, ennek a kerekein kell állnia.
Sajnos utolsó pillanatban fejeztem be és már ott állt mellettem aki a tortát vinni készült, így nem tudtam tüzetesen lefotózni, mérges is vagyok ezért magamra.
Így muszáj valahogy leírnom azt ami nem látható....
Szóval, volt ugyebár egy fa lap, amin egy olyan kép volt (laminálva, hogy ne koszolódjon), amin villámok láthatóak, csak sajnos nem sok, sőt szinte semmi sem látszik ebből, mert eltakarta az autó :-))
Ezen a lapon volt rögzítve  2,5 cm magasan egy másik lap, természetesen a keskenyebb és az auto alvázát követve formailag, és le is fújtam fekete ételfestékkel, hogy ha esetleg valaki alákandikál akkor valóban olyan legyen mintha az az alváz lenne.
Amikor megvolt az alváz, vagyis az emelvény, akkor rátettem az első piskótalapot, majd tejszínes csokikrémet, rumos meggyszemeket, és ismét egy piskótalapot, gyakorlatilag az össz magassága ennyiben be is fejeződött, még egy kis piskóta és krém a szélvédő részre került.
Hát ez egy ilyen lapos autó, így nem csinálhattam belőle terepjárót....:-))))
Sajnos így sem úgy sikerült ahogy kellett volna, nem lett szép, vagyis nekem nem tetszett az eleje, az igazinak sokkal szögletesebb és laposabb.
Nagyon betett az is hogy csütörtök éjjel készítettem,. és Roland nagyon beteg volt, összeszedett valami vírust, és a gyomra,,,na....nem részletezem, szóval 20 percenként rohangáltam hozzá...:-(, szegényke, de már jobban van.
Vajkrémmel vontam be a marcipán alatt, hogy legyen tartása, majd szürkére szinezett marcipánnal burkoltam, és végül ezt nem "lefestettem" lüszterrel, hanem csak szárazon átporoltam, így másabb hatást értem el vele, nem lett az a nagyon erős ezüst színe.
Kerekei szintén előre készültek voltak, kicsit kicsire sikerültek, így burkolásnál csalnom kellet, és a sárvédő részeknél jobban lelógattam a bevonót.
Majd jöttek a kiegészítők, a turbó meghajtók hátulra....vagy mik azok....:-D
Mindenféle ismeretlen kütyük és egyebek......
Ja és még volt a két figura is hozzá, a doki és a srác.
A doki teste/ruhája cukormasszából készült ezáltal jó keményre száradt, a srác egészében marcipán volt, akartam még rajtuk csinosítani, mielőtt elvitték, dehát...na mindegy.....
Összesséében, nem volt könnyű, telis tele hibalehetőséggel, és nagyon nagy konventrációt igényelt.
Remélem most már készíthetek valamikor valami lányosat is, komolyan úgy vágyok már valami ilyesmire...:-)))))

5 megjegyzés:

  1. Szerintem pedig szuper! Külön tetszik, hogy az alját is kidíszítetted :)) Egyébként alá a képet simán kinyomtattad? Én nem szoktam díszpapírt alá tenni, max. tortapapírt, de jó lenne, ha most másképp tudnám kivitelezni. Te mit szoktál?

    VálaszTörlés
  2. Naggggggyon jó! Annyira tetszik, ahogy kitalálod és minél inkább élethűre készíted el az alkotásaidat! Hidd el, az már annyira részletkérdés, hogy az eredeti autó eleje laposabb volt (egyébként az lett volna? nekem nem tűnik fel egyáltalán!). Nagyon szuperül kivitelezted az autót is, a figurákat is! Na meg a villámok alatta, szerintem szuperjó! :)

    VálaszTörlés
  3. Tejszínhab:
    Örülök, hogy tetszik :-)
    Én mindig figyelek az "aljzatra", ez nekem olyan mint egy körítés, valahogy enélkül nem olyan mint ahogy megálmodom, a díszített alátéttel, kissé a saját környezetében valósul meg a torta....
    ebben az esetben, most egy A3-as méretű képet nyomtattam ki, és le volt laminálva, talán max 300.- volt összesen.
    A férjem még pár hónapja beszerzett olyan fél cm vastag fa lapokat, talán farost, nem is tudom, és ebből vágok vagy vágatok vele megfelelőt mindig.
    eleinte erre a fa lapra, bútorfóliát tettem, hol arany, hol ezüst, de mindsig a torta stílusához illő színben, de ez drágának kezdett bizonyulni, így mostanában cukormasszát nyújtok ki rajta (házit), kőkeményre szárad, és aztán a megfelelő mintájúra fújom airbrush-sal.
    Remélem tudtam segíteni, kellemes tortázást!

    Gabi:
    Mi "tortások" már csak ilyenek vagyunk, örök elégedetlenek, igaz? :-D
    Pont múltkor gondolkodtam el azon, hogy akármikor átadok egy tortát mindig ujjongva fogadják, a hibákról csak én tudok, ők azokat szinte nem is látják.
    Amúgy köszönöm, és örülök, hogy tetszett.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett! Óriási gratula! Klassz, hogy ilyen részletesen kidolgoztad a járgányt is, ha nem írnád oda, akkor is tudná mindenki, hogy melyik filmből van. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Pixie!

    Örülök, hogy benéztél, és hogy tetszik, pedig én nagyon nem voltam ezzel a kocsival megelégedve.
    Habár szerintem ha tökéleteset alkotnék se lennék elégedett, ez már betegség..:-))))

    VálaszTörlés