2011. október 1., szombat

Kertes ház lovacskával és papagájjal :-)






Olyan kérést kaptam Edittől, hogy a kislánya 9. születésnapjára szeretnének egy csokitortát, kertes házikó legyen, lovacskával a kertben és egy papagájjal a kerítésen..:-D
De!!!! nem szeretik sem a marcipánt sem a fondant......
Elkezdtem agyalni, mit is tehetnék ezzel a tortával, hogy jó is legyen, szép is legyen, ne is legyen burkolva, de közben mégis...:-)))...ééééééés megszületett gyakorlatilag elég hamar az ötlet.
Azt találtam, ki hogy mindent elkészítek tragantból/cukortésztából, hagyom kiszáradni, és mint egy mézeskalács házikót fogom majd összeállítani.
Lemértem sablonokkal és legyártottam a házat, tetőt, istállót, kerítést, mindent ami szükséges hozzá, már egy héttel előtte, hogy rendesen megtudjon minden száradni.
Az ötlet pedig az volt, hogy a házikó maga, levehető lesz a talpazatról és alatta lesz egy picike csokitorta, és utána az egészet még el is tehetik emlékbe mert kőkeményre kiszárad.
Minden betonerős volt rajta, kivéve a kerítés rakoncátlankodott, de így is elég jól jött össze.
Nem volt egyszerű, rengeteget kellet számolni....és gondolkodni, ami nem mindig megy..:-D
Nem is ragozom tovább, a képek beszéljenek helyettem :-)


Isten éltessen Panni!

6 megjegyzés:

  1. Elképesztő a fantázia, amivel kitalálod a tortáidat! Mellette pedig a megvalósítás is tökéletes! Komolyan, nem térek magamhoz az ámulattól!

    VálaszTörlés
  2. Te szobrász vagy egyébként? Nem írtad a profilodba, hogy milyen művész vagy! Kíváncsi lennék...
    Pont most repült el egy ugyanilyen rosella papagájunk!

    VálaszTörlés
  3. ...folyt: és azt mondta a kisfiam, hogy "Nekem ilyen torta kell! Most!" (Egyébként nem követelőző, de látszik rajta az elszántság) :-)

    VálaszTörlés
  4. AZT AAAAAA!Nagyon szuper!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Gabi: nem mindig fog ám nekem sem úgy az agyam, mint ahogy kellene, van, hogy fél órát gondolkodok egy négyszög lerajzolásán..:-)

    M@rti: nem, dehogy vagyok szobrász, eredetileg még 12 évvel ezelőtt fodrásznak készültem, aztán ettem műkörmös, majd unatkozó és kreatívkodó kismama, és ebből születtek meg a torták. :-)
    Sajnálom a papagájt, és titeket is, gondolom szerettétek nagyon!
    Ja, és uccu neki gyártani a kertes házat a fiadnak, kell a tervrajz? :-))

    Szazala: köszönöm. :-)

    VálaszTörlés
  6. Igen, majd jövök a tervrajzért jövőre, a következő szülinap előtt! Köszi!
    Papagájt sajnáljuk, meg egy darabig reménykedtünk, hogy visszajön, de most már csak abban, hogy valaki befogta, és jó helyen lesz.

    VálaszTörlés