2011. szeptember 8., csütörtök

Harmadjára is Villám Mcqueen









Szóval harmadjára is elkészítettem, de mindig változtatok rajta valamit..:-))))
Itt pl egy fa lapot vontam be házi készítésű bevonómasszával, száradt 2 napig szobahőmérsékleten, majd airbrush-sal megfestettem az utat, és a "sivatagos" részt is, ja és kapott egy kis kaktuszt is.:-D
Az első Villám Mcqueen -nél az ablak a lámpa, és a hasonló részeket utólag tettem fel, nem volt rossz, de utána a második verziónál már cselesebben oldottam meg, mivel a piros bevonó alá tettem azokat a rétegeket ahol a szélvédő fehér, az oldalsó ablak fekete, stb....de ez sem tetszett annyira, mármint macerásnak tűnt, sok volt a hibalehetőség, hogy amikor levágom az ablakrészt akkor nehogy az alatta lévőt is elvágjam, vagy mi van ha összeragad..ááá
Itt ennél a harmadik Mcqueen-nél, a berakásosmódszert próbáltam ki (nem félreérteni, még M@rti sem :-D....), kivágtam az ablakok, lámpák helyét bevonás után, és ugyanolyan méretűt tettem be a kivánt színből, mint ami oda bepasszol.
Hű amit most leírtam csak nekem tűnik ilyen zavarosnak, vagy tényleg az.....?..:-)
Ja és amikor este feltöltöttem a fotókat, nézegettem, nézegettem, és hiányérzetem volt, hát basszus a foga kimaradt, az a gyönyörű fehér fogú mosolya....szomorú is voltam miatta, de akkor már nem volt itthon a torta, a fenébe máskor jobban átnézem, de legalább a mosoly be volt rajzolva a szájrésznél.
A kerekeket mindig precízen ki kell mérni, nehéz előre kalkulálni, de megoldható, tragant és marcipán keverékéből készítem, gyorsabban szárad és lesz egy kis tartása is, kifestem, majd szárad egy-két napig.
Az oldalán a villámot festékfújóval készítettem, ahogy a lámpákat is.....
Amivel viszont nem voltam megelégedve, az a motorháztetőn lévő "Beni" felirat, jaj, nagyon nem tudod szépen, ízlésesen, meg arányosan írni, ez a bajom, ha írókázni kell akkor is.....ez van...
Amúgy csokitorta volt, tejszínes csokikrém rumos meggyel, és 6 személyes.
Tapasztalatom az, hogy nehezebb kicsiben elkészíteni mint az előző kettő nagyobb verziót, aprólékossabb, szöszmötölősebb.

Szeptember végére, készítenem kell 3 karaktert a Verdák meséből ugyanarra a  napra..., úgyhogy lelkiekben valahogy készülnöm kell..:-)
Na de erről majd ha kész lesz akkor írok.

7 megjegyzés:

  1. Annyira arányos, jó formájú dolgokat készítesz! (na neeee, most nem az előzőre gondoltam) :-)

    VálaszTörlés
  2. ...folyt. köv: és vár Rád kettő díj nálam!

    VálaszTörlés
  3. Szia Márti!
    Örülök, hogy tetszik.
    Bevonás után sokáig simiztem mire szépen felvette a formáját..:-D
    Nehéz arányosan dolgozni, egy kis elmérés, és csúszik az egész összképe....


    Díjak? :-) jaj de aranyos vagy, és még sosem kaptam ilyet.
    HOgyan kell "átvenni", vagy mit kell most tennem? :-D
    Bocsi, kezdő vagyok a tortázásban és a díjaknál is..:-D

    VálaszTörlés
  4. A "díjátvétel" folyamata általában így zajlik: Írunk egy bejegyzést, amiben megemlítjük, hogy kitől kaptuk (blogjának belinkelésével), (kimásoljuk a képet is az ajándékozótól) megírjuk, hogy örülünk/nem örülünk neki, továbbküldjük az arra érdemeseknek - szintén linkkel. Általában a szabályban ott szerepel, hogy kinek és milyen apropóból kifolyólag. Kicsit macera, elmegy vele pár órád :-))) de jó, hogy gondolnak Rád. Én örülök neki mindig!
    (Egyébként nem kell véresen komolyan venned, ha nem tudod/nincs időd, nem muszáj továbbküldened.

    Nem mondod, hogy kezdő vagy a tortázásban?!? Azt hittem évek óta, napi szinten ezt műveled, olyan jókat csinálsz!

    VálaszTörlés
  5. ...most nézem a megjegyzés idejét: 23:07 perc, pedig reggel 8 óra van. Nálad vagy nálam nincs valami beállítva?!? :-)
    Ahogy elnézem, a többi komment sem akkor íródott, amit az óra mutat!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett, és az a durva, hogy én sem vettem észre a mosolyát, pedig vagy 50szer láttam a mesét a fiamnak köszönhetően. :) És a Verdás tortákról, meg ruhákról, matricákról, ne is beszéljünk. :)

    VálaszTörlés
  7. Audrey: először én sem vettem észre, csak hiányérzetem volt, de megnyugtattam magam, hogy minden kész van rajta. Hát a lényeg lemaradt. :-D

    VálaszTörlés