2011. július 3., vasárnap

Verdák avagy Villám Mcqueen torta





Nagyon jó volt készíteni ezt az autót,..bocsánat tortát..:-))))
Mindenképp alapos méricskélés kell hozzá, kerékméret, magasság, hossz, stb.., mert ha nem arányos akkor nem mutat jól.
Úgy érzem elég jól sikerült, hála égnek volt itthon egy ilyen kisautója a fiamnak, így csak le kellett másolnom.
Ez a torta a férjem unokaöccsének készült, Bendegúz 3. születésnapjára.
Ennél a tortánál ismét nagy hasznát vettem a lakkozásnak, így utólag nézve, nem is mutatott volna jól, ha nem lett volna fényes a kasznija, íme egy kép lelakkozva, még díszek nélkül:

 Az étellakktól elenállóbbá is válik a bevonó, nálam marcipánból volt a burkolata. Ha pl valamelyik ételszínező rácseppenne a felületére, könnyedén le lehet törölni róla. Csak sajnos elég drága ahhoz képest, hogy kb a flakon 1/3 része ráment erre az autóra...
Itt egy kép amikor még csak a bevonó vajkrém volt rajta:


Bevonó vajkrém: 

 25 dkg Rama
1,5 tábla tejcsokoládé (megolvasztva és lehűtve)
10 dkg porcukor (de ez el is hagyható, amúgy is kellemes ízű csak simán a csokival)


Krém:

6 dl Hulala
3 tábla tejcsoki
8 ek. darált pirított mogyoró

Piskóta:

1 laphoz: 6 toji, 90 gr liszt, 90 gr porcukor, 42 gr jilk paszta, csipet só
 2db ilyen hat tojásos lapot kell sütni, 1 lap mérete: 33x29 (nekem ekkora a nagy tepsim)

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Először is gratulálni szeretnék a tortáidhoz, nagyon szépek.
    másodsorban a segítségedet szeretném kérni. Vettem jilk pasztát és nem igazán tudom, hogy milyen arányban kellene használnom. tudnál nekem segíteni hogy egy 25x34es tepsihez milyen arányban kellene kevernem a jilket?!
    Előre is köszönöm Váradiné brigitta

    VálaszTörlés