2011. augusztus 21., vasárnap

Villám Mcqueen második felvonás


Másodjára is elkészítettem Villám Mcqueem-t ..:-)
..és rájöttem, hogy még mindig baromi nehéz autót készíteni :-D
Az volt talán a könnyebb, hogy már megvolt hozzá a sablonom amit az előzőhöz készítettem.
Ez gyakorlatilag ugyanúgy készült mint az első, azzal  a különbséggel, hogy ennek a karosszériája "fényezve" lett. A fényezőmester pedig jelen esetben a férjem volt.
Na jó....amióta megvettem az airbrushomat azóta többet fújt vele (tortát!!!) szinte mint én, nagyon nehéz vele dolgozni, de ha az ember elsajátítja a technikát, nagyon szuperül alkalmazható a tortadekoráláshoz.
A díszítésről még annyit, hogy most a szélvédő, a lánpa, és az oldalsó " üvegek" berakással készültek, vagyis előre beraktam a fedőréteg alá a fehér illetve fekete réteget, majd sablon segítségévek kivágtam.
Viszont ennél a módszernél nagyon kell arra figyelni, hogy az előre berakott rész felülete jól belegyen hintve vagy keményítővel (én azt használok), vagy porcukorral, nehogy a fedőréteg ráragadjuk, mert akkor nem fogjuk tudni kivágni...:-(
A kivágás elég jól szuperált, talán egy helyen ragadt le kissé, de orvosoltam :-)
Ennél a tortánál lehet előre dolgozni: pl kerekeket előre gyártottam, a motorháztetőn lévő feliratot, az oldalsó villámokat.
Ezt egy kicsit "komolyabbra", vagyis precízebbre akartam mint az elsőt, de valahogy mégis az ELSŐ VERZIÓ jobban tetszik még most is.
Na majd a következő..:-D
Ja igen, annyi szépséghibája azért volt, hogy a hátsó kerekek nagyon szorosan mentek a helyükre, és kissé megnyomódott mindkettő, pedig kimértem...:-((((, a férjem annyit mondott, hogy olyan mintha defektes lenne..:-.D :-D..nagyon kedves tőle :-))
Az airbrush-os fújásról még annyit, hogy először egy alap réteget fújtunk rá, lehelet vékonyan, kb 20 percet hagytuk pihenni, hogy megszáradjon, majd jött a következő.
Olyan jó volt nézni ahogy lefújta, nemhiába ez a szakmája.
Na majd ellesem tőle a technikát.
Arra figyelni kell, hogy elszívó menjen fújás közben, mert a fújt festék ( ami ugye porlasztva van), száll a levegőben is még ha csak láthatatlanul is de ott van.
Benne van a nózinkban, vékonyan a konyhapulton, és gyakorlatilag mindenre rászáll, érdemes letakarni a pultot és egy karton dobozból hátteret készíteni, hogy ne a konyhacsempét fújjuk össze. :-)
Maga a torta kakaós piskóta volt, csokikrémmel és rumos meggyel. (vagyis csak aromás, mivel gyerekeknek készült).
Ez  a krém az egyik kedvencem, annyira intenzív és különleges a csoki meggy párosítás, hogy imádom.
Próbáltam normális fotókat készíteni, de valahogy nagyon fényes lett, nagyon csillogott Mcqueen urasága :-)))

Isten éltesse a kis szülinapost!

3 megjegyzés:

 1. Nem tudnám eldönteni, hogy ez, vagy az előző Verdád tetszik jobban. Szerintem mindkettő nagyon szuper lett!

  VálaszTörlés
 2. Szerintem így is elég precíz, mit akarsz még rajta javítani? :)És hogy még segítséged is van! Nem akarod hozzám elküldeni a férjedet szeptember elején? Lenne neki egy újabb McQueen fényezés. :)

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!

  Köszi..:-)
  Én folyamatosan javítani akarok saját munkámon..:-D
  Az viszont valóban igaz, hogy ha az ember, minél részletesebben akarja kidolgozni, annál több hibalehetőséget ad magának, úgyhogy sokszor a kevesebb több.
  Na jó nem ostorozom már magam annyira..:-)))))

  VálaszTörlés