2011. szeptember 21., szerda

DÍJAKAT KAPTAM!!!!!

Köszönöm Diakonyha a díjat.
Nagyon kedves tőled!




A következő díjakat M@rtitól kaptam!
Köszönöm M@rti, igyekszem őket továbbadni, kedves vagy hogy gondoltál rám!




Éééés, kaptam még egy cherry-t, Gabi a tortatanonctól, a Homoktorta blog tulajdonosától.
Örülök, és jól esik, hogy te is látsz némi különlegeset a blogomban, és a tortáimban! :-)



Ezúton is köszönöm mindenkinek aki gondolt rám!

2011. szeptember 19., hétfő

MALÉV gép torta








Mielőtt írok erről a tortáról pár sort, meg kell jegyeznem, hogy engem imádnak megtalálni a "jármű kategóriával" ha tortakészítésről van szó.
Tudom, hogy ezerszer leírtam már, de most is elmondhatom, hogy vért izzadtam amire összeállt először is a fejemben, majd papírra vetettem a tervet, és a megvalósítás a legnehezebb.
Szép nagy volt: egy 60 cm-es lapra van ráhelyezve, maga a gép teste 45 cm volt....
Igazság szerint a szárny az ami sok helyet foglalt, de az arányok miatt muszáj volt ekkorát készítenem, még így is lecsaltam kicsit belőle.
Egy darab nagy gáztepsi, 6 tojis lapot sütöttem, majd abból vágtam ki részletekben a testet.
A repülőnek már előre készítettem egy alapot, tragantból, amit legalább egy hétig szárítottam, ezért tud felállni a gép orra és a farrésze.
A két hatalmas szárnyat is előre kellett elkészíteni, ugyanúgy a hátsó szárnyakat, és azt a nem tudom hogy hívják, talán vitorlázóját.....:-D...ami felfelé kiáll belőle..:-.D
Vaniliás krém volt benne, őszibarack darabokkal.
a hátsó kis szárnyat a rétegek kialakítása közben helyeztem be, azt hiszem, a második krémréteg előtt..nem tudom pontosan, a farokrész amúgy is úgy elvékonyodik.
Azt a nem tudom mi a neve vitorlás részt előre megfújtam airbrush-sal sötétkékre, hagytam száradni, majd rátettem a magyar zászlót.
Formix tortaburkolóval vontam be, habár én marcipán párti vagyok, de itt hófehérre kellett a gépet.
Még mindig igénytelennek, és számomra kezelhetetlennek tartom a fondant. (légyszi valaki győzzön meg az ellenkezőjéről...:-D..)
Szóval bevonás után, behelyeztem, vagyis beleszúrtam a farkába a vitorlát...:-D....a gép farkába.!!!!
és megjelöltem a testen hogy meddig kell a kék színnel lefújnom, majd letakartam és befestettem azt a részt is.
Kicsit átködölt a fehér részre (hoppá, milyen kifejezések ragadtak rám drága fényező férjemtől..:-D..), de végülis sikerült "letörölni róla.
Sablonnal megfestettem a MALÉV feliratot rá, és a kis ablakokat, nem lettek szépek, ahogy írtam már, én nagyon hozzá vagyok szokva hogy marcipánnal dolgozom és itt egy picit másképp viselkedett a festék a szabad kézi festésnél.
Hiába tömény festékkel csináltam, akkor sem lett tökéletes.
Az orr részét is kékre fújtam, az ablakokat pedig feketére festettem ecsettel.
A hatalmas szárnyakat csak akkor helyeztem be a helyükre mielőtt elvitték a torták, különben nem fért volna be a hűtőbe.
Két oldalról bemetszést csináltam, és bedugtam a szárnyakat, féltem, hogy megviseli majd a szállítás, de reméltem, hogy a meghajtó, vagyis a két motor a szárny alatt tart rajta valamennyit.
Nem vagyok benne biztos hogy Pestre, vagy Pest után valahová vidékre repült e a drága, de állítólag utazott egy keveset.
A visszajelzések alapján odaért, úgyhogy megnyugodtam.
Tanács: aki nem szeretne ideg összeroppanást kapni a szeretett hobbija közben az csak nagyon óvatosan, és alaposan kidolgozott tervvel álljon neki, egy ilyesmi tortának.
Rengeteg hibalehetőség volt a készítése közben amiből én jó sokat ki is használtam...:-D..sajnos.
Szép volt jó volt, egy darabig pihennék MALÉV gép témakörben :-))))

2011. szeptember 11., vasárnap

Piramis torta



A megrendelés így hangzott: egy baromi nagy piramist szeretnék..:-)
Előszőr 35-40 cm-re gondolt, aztán lebeszéltem 30 centisre, így is ha jól mértem/számoltam 30 szeletes lett, 4 kg felett volt a súlya.
A piskóták mérete: 30x30 / 25x25 / 20x20 / 15x15/ 10x10 / 5x5
Megsütöttem az elsőt, a 30x30-as lapot: 7 tojásos kakaós lap volt, kicsit vastagabbra szerettem volna a lapokat hogy legyen tartásuk.
Majd a 25x25-ös lapot sütöttem meg, ez volt 5 tojis.
És sütöttem még egy 35x25-ös lapot, szintén 7 tojásosat, és ebből vágtam ki a 20x20, 15x15, 10x10, 5x5-ös lapokat.
Tejszínes csokikrém volt benne: 1 liter tejszín és 8 csoki ment bele (most ezzel az aránnyal készítettem).
természetesen előző nap készítettem, másnapig jól lehült.
Mindig teszek vagy egy kis rumaromát, vagy kevéske rumot a csokikrémhez, de tényleg csak egy nagyon picit., olyan jól kihozza a csoki aromáját.
Az összeállítás: 1 lap piskóta, rá csokikrém jó 1 cm-es vastagon, majd piskóta és így tovább a tetejéig.
Ezt most kakaós vajkrémmel vontam be kívülről., majd dermedés után kapta meg a marcipán burkolatot.
Féltem a burkolástól, eleve négyszögletes tortát sem egyszerű bevonni, nem hogy ennyi szöget egyszerre..:-))
Gondolkodtam, hogy két darabban, vagy 4 darabban oldalanként, aztán belevágtam és mégiscsak egyben tetem rá a marcipánt.
2 kg marcit gyúrtam át, és végül 1kg fedte be, ( lemértem a levágott mennyiséget).
Jó nagyra kellett nyújtani ám, aztán sodrófára tekertem és rá tettem a tortára.
Hagytam kicsit "lógni, nem fejvesztve tapogattam rá.
Fentről haladtam lefelé, nagyjából mindenhová rásimítottam, aztán szépen átdolgoztam minden lépcsőfokot, hogy passzoljon.
Az volt a könnyítő körülmény, hogy a piramis sem szabályos kockákból áll, meg éles sarkokból, így nem kellet feszengeni, hogy szög egyenes legyen, sőt pont az volt a lényeg, hogy kissé természetesen hepe-hupás legyen a kövek felülete.
Egyetlen helyen repedt meg kissé a marcipán , de az sem izgatott, sőt még jól is mutatott, olyan mintha a kő mintája lett volna.
Nagyon jó volt készíteni, komolyan, annyira jó, haladós volt, nem kellett részletekbe bonyolódni.
Hipp-hopp megvoltam vele.
Adtam neki airbrush-sal egy alap színt, majd árnyaltam a köveket, de nem voltam a színnel megelégedve, túl vöröses lett..na jó fogjuk rá, hogy ez egy naplementei nézet volt..:-D
Jobb lett volna szürkésebbre...
A kövek is lehettek volna nagyobbak, túl elkockáztam őket.
De végülis alapból meg voltam elégedve vele.
Ja még volt az elején egy kis papirus féleség amire olyasmi betűvel próbáltam írni, ami kicsit illik a témához hangulatban.
a harmadik réteg körül volt benne 3 fa pálcika, nehogy véletlen besüppedjen, de szerintem megállt volna nélküle is, de biztos ami biztos.


...hát így készült a piramisom..:-)

Oroszkrém torta 60. szülinapra









Egy egyszerű oroszkrém torta....
3 db 22 cm-es vaniliás lapot sütöttem, ezt töltöttem meg az oroszkrémmel.
Kívülről tejszínhabot kapott, de a tetejére tettem egy lehelet vékonyra nyújtott bevonót, hogy szebb felületet kapjak a rózsák alá.
Tejszínnel készítettem a felső szegélyt is, hát még mindig hadilábon állok a habzsákos/ kinyomócsöves dekorálással, majd talán egyszer jobban neki fekszek és gyakorlok. :-)
Előző este gyártottam sárga rózsákat, majd másnap pirossal megfújkálta a széleit.
Tragantból elkészítettem a 60-as számot, arany lüszterrel festettem meg.
Rám volt bízva a díszítés, így ezt hoztam ki belőle.
Isten éltesse a szülinapost!

2011. szeptember 8., csütörtök

Harmadjára is Villám Mcqueen









Szóval harmadjára is elkészítettem, de mindig változtatok rajta valamit..:-))))
Itt pl egy fa lapot vontam be házi készítésű bevonómasszával, száradt 2 napig szobahőmérsékleten, majd airbrush-sal megfestettem az utat, és a "sivatagos" részt is, ja és kapott egy kis kaktuszt is.:-D
Az első Villám Mcqueen -nél az ablak a lámpa, és a hasonló részeket utólag tettem fel, nem volt rossz, de utána a második verziónál már cselesebben oldottam meg, mivel a piros bevonó alá tettem azokat a rétegeket ahol a szélvédő fehér, az oldalsó ablak fekete, stb....de ez sem tetszett annyira, mármint macerásnak tűnt, sok volt a hibalehetőség, hogy amikor levágom az ablakrészt akkor nehogy az alatta lévőt is elvágjam, vagy mi van ha összeragad..ááá
Itt ennél a harmadik Mcqueen-nél, a berakásosmódszert próbáltam ki (nem félreérteni, még M@rti sem :-D....), kivágtam az ablakok, lámpák helyét bevonás után, és ugyanolyan méretűt tettem be a kivánt színből, mint ami oda bepasszol.
Hű amit most leírtam csak nekem tűnik ilyen zavarosnak, vagy tényleg az.....?..:-)
Ja és amikor este feltöltöttem a fotókat, nézegettem, nézegettem, és hiányérzetem volt, hát basszus a foga kimaradt, az a gyönyörű fehér fogú mosolya....szomorú is voltam miatta, de akkor már nem volt itthon a torta, a fenébe máskor jobban átnézem, de legalább a mosoly be volt rajzolva a szájrésznél.
A kerekeket mindig precízen ki kell mérni, nehéz előre kalkulálni, de megoldható, tragant és marcipán keverékéből készítem, gyorsabban szárad és lesz egy kis tartása is, kifestem, majd szárad egy-két napig.
Az oldalán a villámot festékfújóval készítettem, ahogy a lámpákat is.....
Amivel viszont nem voltam megelégedve, az a motorháztetőn lévő "Beni" felirat, jaj, nagyon nem tudod szépen, ízlésesen, meg arányosan írni, ez a bajom, ha írókázni kell akkor is.....ez van...
Amúgy csokitorta volt, tejszínes csokikrém rumos meggyel, és 6 személyes.
Tapasztalatom az, hogy nehezebb kicsiben elkészíteni mint az előző kettő nagyobb verziót, aprólékossabb, szöszmötölősebb.

Szeptember végére, készítenem kell 3 karaktert a Verdák meséből ugyanarra a  napra..., úgyhogy lelkiekben valahogy készülnöm kell..:-)
Na de erről majd ha kész lesz akkor írok.

2011. szeptember 2., péntek

Néger férfi felsőtest- Chokoflex-18+








...és pikánsabb képek, vagyis szőlőlevél nélküliek itt láthatóak: Picasa webalbum/torták
   kissé összekeveredtek a képek a feltöltés miatt, de minden kép az albumban van...

Ezt a tortát barátnőm lánybúcsújára készítettem, amin sajnos nem lehettem ott, mert nem tudtam megoldani a kisfiam estéjét....:-(
Pedig biztos nagyon nagy buli volt, ahogy hallottam a programtervet..:-D..lányok majd számoljatoooooooooook be..:-)
A tortáról: feketeerdő torta volt, csoki ganache-zsal leöntve, meg kell valljam először vajkrém függő voltam, de rájöttem hogy a ganache mennyivel jobb, és finomabb is.:-)
3 db 3 tojásos lapot sütöttem, kifaragtam sablonnal a  testet, a leeső piskótarészekből, rumos meggylével, masszát készítettem, és ezzel az "anyaggal" formáltam meg a vonalakat, izmokat.
Bevonóként új, még eddig ismeretlen anyagot használtam, ugyanis teszteltem a Chokoflex-et, hát valami baromi jó dolog, ,mindenkinek bátran ajánlom, valóban rugalmas, csoki ízű és illatú, nagyon jó vele dolgozni.
Annyit változtattam rajta, hogy fél kg marcipánt és fél kg chokoflex-et gyúrtam össze, így az afroamerikai színből kaptam, kissé világosabb négert. :-)
Az egy kg-os barna masszából összesen 500 gr-ot vett fel a torta.
Itt lehet megrendelni: 4mix
Rendeltem még tőlük formix fehér tortaburkolót is, arról  majd jövőhéten számolok be, ugyanis egy elég szép méretes Malév gépet fogok készíteni.
Na de maradjunk csak a néger pasinál.
Izgalmas volt készíteni...:-D
Először az volt csak  a kérés, hogy néger férfi felsőtest legyen, és ott azon a bizonyos helyen egy szőlőlevél takarja, vagyis elvileg nem kellett volna a levél alá semmi.
Én annyiban változtattam csak meg, hogy rendesen megformáztam mindent (hű....nem is olyan egyszerű,. párszor elpirultam..), és egy előre legyártott szőlőlevéllel takartam le.
Magyarul a bugyija levehető lett, és volt is mögötte tartalom!!! :-)
Ez a bejegyzés elég erotikus töltetű, na de maga a torta is kissé az volt.
Nagyot mosolyogtunk azon, amikor előkészítettem a dobozt, beletettük a pasit, de a himbilimbije kissé hosszabb volt, hát vágtunk egy lyukat a doboz oldalára, így hát, úgy utazott a torta, hogy közben oldalt kilógott a dísze..:-D
Az izmok kiemelésére és a domborulatok érvényesítéséhez használatba vettem az airbrush-om.
Nem féltem használni, hiszen, amúgy is sötét volt a bevonó, de ha nem árnyaltam volna, akkor túl egyhangú barna lett volna, kár hogy a sima barnáról nem csináltam képet.

A szőlőlevelet is fele tragant, fele marcipán keverékből készítettem.
Egy igazi szőlőlevelet nyújtófával végig simítottam a masszán, majd körbevágtam.
Ezt is festékszóróval fújtam meg, és meg voltam elégedve, igaz ez nem olyan nagy teljesítmény még, de örültem neki, kezdek ráérezni a festékszóró használatára és ez ollllyan jóóóóóóóó :-)
Pár kép a levélről: