2011. november 15., kedd

Itt van eljött Eperke



4 éves kishölgy születésnapjára készült.
20 szeletes legalább volt (de lehet kicsit több) elég magas volt, 4 réteg piskóta-3 réteg krémmel.
Tejszínes krém volt benne, mivel sajnos az eperszezon elég rég leáldozott, és a pudingos krémet nem szeretem tortába tenni (vagyis vannak kivételek..), így itt most eper joghurt volt tejszínnel, és házi eperdzsemmel próbáltam még epresebbé tenni Eperkét. :-)
Azt hittem nem nehéz csíkosra készíteni, nem is volt nehéz annyira, csak nagyon kell figyelni, hogy azok a váltakozó csíkok szépen passzoljanak, különben csúnya lett volna az összhatás.
Eperkét sablon alapján raktam össze, szegénynek élőben nem volt ilyen borvirágos orra...:-D
Így fotózva pöttyösnek tűnik a torta, de az csak a lüszter csillogása.
Meghintettem egy kis selyemporral, na jó nem kicsivel, hanem elég sokkal, de olyan szépen csillogott, na de a lakás is..mindent belepett a csillám..:-))

12 megjegyzés:

  1. Uhhhh nagyon fini és gyönyörű volt,még egyszer köszönöm a tortát,nagyon tetszett az ünnepeltnek ,rettenetesen büszke volt,hogy ilyen tortát kapott:-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett a kis hölgynek! :-)
    Isten éltesse!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon rendben van, minden passzol, ügyi vagy! :) Csodaszép! (ez a lánykám üzenete) :)

    VálaszTörlés
  4. Már csak ennyit fogok minden tortás bejegyzésed után írni:
    Tökéletes!
    Tökéletes!
    Tökéletes!
    ..........

    VálaszTörlés
  5. Dina: Köszönöm, kedves a lánykád! :-)

    M@rti: ne mááár, fejtsd ki bővebben..:-D Amúgy aranyos vagy köszönöm.
    Láttam az oldaladon a rengeteg új tortát, nagyon szépek, és egyre szebbek, hamarosan megyek ám dícsérni, csak az elmúlt 2-3 hétben semmi időm nem volt.

    VálaszTörlés
  6. Visszajöttem nézelődni...mert szoktam visszatérni a Kedvenceim dolgait meglesni újra.
    Mindig találok valami új részletet, amit addig nem fedeztem fel.
    Újra csak ismételgetni tudnám magam, a kivitelezés, az ötlet, a színek, a.... csak jót látok rajtuk.
    A Topsy-turvyt is megdicsértem, de lehet, hogy nem küldtem el?!? :-)
    Szóval, ezentúl lehet hogy csak akkor írok ide, ha valamit elrontasz, jóóó? :-D
    (Azt várhatod!) :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszi egyébként, hogy a saját blogodon dícsérgetsz engem :-)))

    VálaszTörlés
  8. M@rti, örülök ha benézel, ha többször annak meg még jobban, ha meg még írsz is az überel mindent!!!!!!! :-)))))
    Tegnap voltam nálad, ott is megdícsértelek ám!! :-)

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Szia kedves Zsuzsi!

    Nagy kéréssel fordulnék hozzád. A lányom két hét múlva ünnepli a 3. szülinapját. A kedvenc mesefigurája Eperke, és én ilyen tortával szeretném meglepni Őt. Tudnál nekem abban segíteni, hogyan tudnám elkészíteni ezt a csodálatos figurát. Ez a torta valami gyönyörűséges, gratulálok hozzá.
    Nagyon hálás lennék Neked minden segítségért, természetesen, ha nem vagyok túl tolakodó és ez nem titok.
    Nagyon várom a válaszod, köszönöm szépen.
    agiaqua@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágnes!

      Dehogy titok, jó érzés segíteni, és tudom milyen jó az ha valaki segítséget ad, én is sokszor kérek mástól tanácsot, és jobb esetben kapni is szoktam :-D

      Szóval az eperkét úgy készítettem, hogy kinyomtattam papírra akkora méretben amekkorában a tortára szerettem volna.
      Begyúrtam a színeket, mármint a haja, a ruhája, a kezei, a kalapja, stb... színeket, nem kell sok alapanyag hozzá.
      Kinyújtottam egy darabka fondant/marcipánt a hajának, ekkor rátettem a papírra nyomtatott eperkét, és átrajzoltam, majd kivágtam, ez került a tortára előszőr, mert ez van legalul, majd ugyanígy a kalapját, az arcát, utána a kalapjánál azt a fehér részt, majd a zöld részt, utána az arcához kétoldalra még 2 hajtincset.
      Az a lényeg, hogy rétegenként tettem fel, és így kissé kiemelkedik a síkból.
      Ha nem olvasnád a blogom addig, elküldöm azért neked emailben is.
      Remélem azért tudtam valamelyest segíteni.

      Üdv. Zsuzsi

      Törlés