2012. április 19., csütörtök

Csajos rózsaszín torta pillangórajjal




Csoki-vanilia torta volt, rózsaszín piskótalappal, szóval igazán rózsaszín csajos volt kívül belül.
A pillangókat előző nap készítettem cukortésztából.
Sajnos időhiányban szenvedek, és már hamarabb ki kellett volna szárítani őket, de azért így is megállták a helyüket :-))))
Utólag nézve jobban mutatott volna fehér virágdróttal..:-(( na majd legközelebb.
Egy 6 éves tündéri kislánynak készült, Boldog szülinapot Zsanett!!!!

Fatörzs férgekkel :-))))



Kisfiam szülinapjára készült.
A képet kicsit meg kellett photoshoppolni mert elég rosszul sikerült, de azt hiszem a lényeg azért látszik :-D
Ez a torta, közvetlenül másnap készült a mopsz kutya után.
Kissé fáradt voltam......
Valami nagyon csúnyát akartam neki, mármint undi bogarakat, mert azokat szereti.
A képen nem látszik, de a fatörzs mögött az egyik hajlatban lapult még két pajor is összegömbölyödve.
 Amikor meglátta, teljesen el volt ájulva és azt mondta: Anyaaaaaaaa ez olyan gyönyörűűűűűűűűű.
Körülötte pedig a család csak nagyokat nyelt, gondolom nem a torta szépségétől :-)))))))))))
Sokkal extrább tortát szerettem volna neki, de annyira nincs időm, hogy örülök, hogy a megrendelt tortáknak eleget tudok tenni.
Az összeállítással nem volt nagy gond, hiszen nem kellet szépnek lennie a felületének d emég csak szabályosnak sem.
Amúgy elégedett voltam vele, és a legjobban annak örültem, hogy Rolandnak tetszett.

Kicsi drágám március 15-én ünnepelte az 5. születésnapját.

Garfield torta


Amikor megkaptam a "megrendelést" én előszőr azt a tipikus alvós-pokrócos Garfield tortát gondoltam ki  ..(mit utólag kiderült mindenki jobban járt volna azzal....)
Kaptam egy képet, hogy ilyet szeretnének, és egyből láttam, hogy ez vajkrémes díszítésű.
Aki tortázik az tudja, hogy nem lehet valaki mindenben profi, tisztelet a kivételeknek....
Én sem vagyok még túl ügyes a nyomócsöves díszítésben.
De ne szaladjunk ennyire előre.
Mint utólag rájöttem, nem is a vajkrémezéssel lett a baj, hanem alapjaiban az egyszerű tortalapok összeállítását rontottam el.
Mindegyik lap félbe volt vágva, de amikor betöltöttem akkor ez nem is jelentett gondot.
Betöltöttem, vékonyan vajkrémeztem kívülről, és hűteni tettem.
A gond az volt hogy nem volt neki teljesen stabil alap, hanem 3 tortakartonra tettem rá.
Kidíszítettem a szinezett vakrémekkel, elkészültem vele, örültem boldog voltam, átraktam az asztalra hogy lefényképezzem.
A fotók sikerültek is, kifújtam magam, mert elég fáradt voltam akkor már.
Na, mondom akkor tegyük dobozba, és irány aludni.
Éééééééééés......amikor megemeltem  a stabil alátét hiányában megingott az egész és félberepedt :-/
Tiszta idegroncs lettem.....az egész arca elcsúszott szegénynek, kijavítottam, de nem lett tökéletes.
Ekkora bakit még sosem vétettem..:-((((
Annyira sajnáltam.....de nem haragudtak, vagyis nem mutatták.

Sajnos az ilyen megtörténik, még a nagyoknál is nem hogy egy ilyen kis "sütödében".

Virág torta


4-6 szeletes tortát kértek, szerintem volt az 10 szelet, is, egyszerűen nem tudok kicsit alkotni :-D
Az utolsó pillanatban szóltak...(ezt nem szeretem, mert fusztrálttá tesz....)
Reggel kaptam a telefont, először azt mondtam elvállalom, aztán amikor észre vettem, hogy nincs semmi anyagom hozzá, akkor elhatároztam, hogy lemondom, de amikor ezt akartam tenni, nem hagyták :-D
MM fondant készítettem, de nem volt az igazi...
Epres krémet kértek, én vaniliás epreset készítettem, szerintem Isteni volt, de nekik nem ízlett mint utólag kiderült, hát....ilyenek a gyerekek......nem értettem velük egyet :-)))))))



Habos-babos oroszkrém torta




 


Ez a torta aztán igazán hatalmasra sikerült.
Gondoltam sütök 4 lapot, vagyis kettőt félbevágva, és a krémet se sajnálom belőle.
Hát annyira nem sajnáltam, hogy olyan magas lett, hogy szerintem egy pizzás tányér kellett hozzá hogy ráférjenek a szeletek :-D
Hmm, van ilyen, legközelebb inkább szélesebbre készítem mint magasra. :-))
1,5 L tejszín ment bele és rá, úgyhogy volt benne anyag :-)
A mazsolát már napokkal előtte beáztattam, hogy ütős alkoholos legyen, hát az lett, olyan alkohol "illat" terjengett  a lakásban is, hogy még kóstolás nélkül is jó volt a hangulatom :-)
Keresztelőre készült két kisfiúnak.

Kisfiús torta cipőcskékkel




A minta és a színek teljesen rám volt bízva, csak annyi volt a kérés, hogy fiús legyen.
 Ez a torta súlyra elég nehéz volt, mivel nem piskóta volt benne, hanem piskóta massza, vagyis olyan mint a kókuszgolyó masszája, rumaromával ízesítve.
És a masszás lapok között puncsos ízű krém volt.
Azt tudni kell a torta összeállításáról, hogy érdemes a karika formába tölteni, mert a masszát így könnyebb eloszlatni rétegenként, és egy éjszakán át pihentetni, hogy jól megdermedjen a burkoláshoz.

Időközben teljesen hozzászoktam az Unidec bevonómasszához, csak még mindig az a bajom vele, hogy sokkal jobban izzad a hűtőben mint a marcipán, viszont könnyebb vele dolgozni.

2012. április 1., vasárnap

Mopsz kutyus...torta






Végre van 2 szabad percem, és feltehetem ez6t a mopsz tortát..:-)
Soha, komolyan gondolom, hogy soha nem vagyok elégedett egyik tortámmal sem, de ebbe a kutyusba beleszerettem.
Saját meglátásom az volt hogy majdnem sikerült élethűre alkotni :-)))
Amikor az asztalon pihent, és ránéztünk, azt mondta Rolandom, hogy anya tedd már el, mert félek tőle, mert olyan mintha igazi lenne..:-D :-D
Na de ne szaladjunk ennyire előre....
Amikor megkaptam, a "rendelést", hogy mit szeretnének, pár percre leültem, mert úgy éreztem, ez nekem nem fog menni, vagyis ha meg is csinálom, nem lesz jó, így hangzott a kérés:

-élethű nagyságú mopsz kutyus legyen
-nyakában egy szerencse- (ebben az esetben nem karkötő hanem.) -nyaklánc legyen.
-amin a következő kabalák lógnak: spongyabob, étcsoki, boing repülőgép, absolut vodkás üveg és egy chilli paprika.
-legyen előtte egy tálka, amire a következő van írva: Erzsike Apple Lilike
-és a tálban francia drazsé legyen..:-)

Azt hiszem semmit sem hagytam ki..:-)

Tejszínes csoki krémmel volt töltve, rumos meggyszemekkel.
A fejét fagyasztás után tudtam csak faragni, és a maradék piskótából készült masszából formáztam meg.
A legtöbbet a pofijával időztem, azon múlott a legtöbb, ha az nem hasonlít, vagy nem ugyanolyan mint az eredeti akkor lőttek az egésznek.
azt szeretem az ilyen tortákban, hogy bátrabban lehet burkolni, mert nem kell figyelni pontos vonalakra, vagy hogy egyenletes legyen a vajkrémezés, így legalább a feladat ezen része könnyebb ilyenkor.
megfesteni már nagyon egyszerű volt, sima fehér fondant burkolat után fekete színnel árnyaltam, hol erősebben, hogy vékonyabban, hogy a szürkés hatást elérjem.

Nagyon nagy munka volt, nekem 12 órám ment rá, de megérte, imádtam.