2012. szeptember 28., péntek

Halacskás esküvői torta








A hűtőben kaja már nem fért volna :-D









Pár szót ejtek a tortáról :-))
Alsó szint 40 cm-es volt, 4 db vastagabb piskótával és 3 réteg oroszkrémel.
A legalsó piskótába bele voltak sütve a rumos kandríozott narancshéj kockák, illetve ez került a krémbe is.
A középső réteg dobostorta volt, 8 vagy 10 leheletvékony piskótával, és amit be kell vallanom, bár gondolom Edináék is észre vették, hogy kimaradt a krémből a mandula grillázs.
Annyira koncentráltam, hogy végül kihagytam, pedig odakészítettem a torta mellé.....:-S
A felső réteg pedig tejszínes citromkrém volt cirtomzselével.
A dobost saját krémjével kentem meg kívülről is, de az alsó és a felső kapott egy jó kis adag vajas bevonót a burkolat alá...
Jah..:-))) úgy összeragasztottam a szinteket, hogy szegény mennyasszonykám alig bírta szétszedni :-D
Gondoltam egy kis olvasztott fondanttal majd jól összerögzítem, hááááát úgy összeragadt, hogy szinte le sem bírtuk emelni a szinteket :-)
Szóval ajánlom ha valakinek ilyen jellegű összeragasztásra lesz majd szüksége :-D
Még pénteken beszállítottuk a Trófea étterembe.
De a halacska díszeket nem vittem be, mert még kicsit száradniuk kellett biztonságos környezetben, vagyis otthon.
Szombaton magammal vittem, ja igen én is vendég voltam kicsiny családommal :-))
Olyan 10 óra tájékán eszembe jutott, hogy szólnom kellene a pincérnek, hogy szeretném rátenni a tortára a halakat, mert lehet ha a kisfiam nem bírja hamarabb el kell indulnunk haza, még a torta előtt.
Mivel én nem mehettem le a hűtőkamrába, ezért felhozták a tálaló részlegbe a tortát....éééééés ááááááá azt hittem dobok egy hátast.
Amikor péntek este átadtam nekik makulátlan volt a torta, most meg álltam és nem kaptam levegőt.....folyt az oldala...szóval annyira hideg volt a hűtő helységben, hogy elkezdett folyni a fondant....
MOndom a picérnek, basszus mit csináltatok ezzel, én nem így adtam át!!!!!!
Válasz: töröld át vizes!! szalvétával ...:-o
Majdnem elájultam, majd végül száraz!!! szalvétával (jobb híján) letörölgettem, de áhh a kék lefolyt a fehérre....
Az jutott eszembe mi lett volna ha valami glazúr díszítésű torta lett volna, totál katasztrófa.
Elvisz az ember/cukrász egy szép tortát és nem tud az étterem felelősséget vállalni érte.
Még jó hogy én is ott voltam, amúgy milyen meglepetés lett volna szegény házaspárnak.....

Megvártuk a tortavágást, de jöttünk is haza mert a kicsi fiam már a székeken aludt :-)
Azért hoztam haza mindhárom ízből, már csak azért is teszteljem milyen lett.
Az oroszkrémet csak megnyaltam mert nem szeretem az alkohol miatt, de jónak tűnt, a citromos és a dobos nekem nagyon ízlett, így a kezdeti sokk után kissé megnyugodtam...:-)

Jó volt az esküvőn a hangulat, Edina barátnőm olyan volt a ruhájában mint egy angyal, és találkozhattam 5 év után egy régi középiskolai barátnőmmel.
Köszönjük Edina és Dani, és Sok Boldogságot nektek!! <3 br="br">




3 megjegyzés:

  1. Ez óriási lett! Nem kis munka!
    Ezek az éttermi hűtőkamrák nagyon hűtenek, már én is tapasztaltam; iszonyatosan rossz a tortáknak.
    A "darabokat", amiket utólag kell a krémre rápotyogtatni, én is rendszeresen elfelejtem, pedig én is odakészítem. Az esetek többségében biztosan újra le kell választanom a lapokat egymásról, hogy a gyümölcsöt-egyebet rászórhassam :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi M@rti! :-)
    Összerakva már nem is tűnt nagynak, de a hűtőben ijesztővolt :-D
    Nem vagyok a régi, látod, egy ilyen egyszerű torta hazavág :-D :-D
    Ja, én nem tudtam volna visszabontani. mert dobos volt, és ott tönkre ment volna a laptól kezdve minden, .....hát ez most így sikerült :-D

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán a hatalmas torta! És nagyon helyesek rajta a halcskák :)

    VálaszTörlés