tag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post2441087011252046502..comments2023-03-03T09:42:32.142+01:00Comments on Only cakes: MALÉV gép tortaZsuzsihttp://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-54813293614288379892015-12-30T07:19:20.204+01:002015-12-30T07:19:20.204+01:00Kedves Zsuzsi!
Látom, elég régi ez a poszt, de az...Kedves Zsuzsi!<br /><br />Látom, elég régi ez a poszt, de azért próbálkozom, hátha kapok választ. :)<br />Csodálatosan szép ez a torta, és szeretnék valami hasonlót csinálni a Párom harmincadik szülinapjára. Nem vagyok cukrász, sosem készítettem még formatortát, és bevonattal sem dolgoztam, ezért lenne néhány kérdésem. Előre is köszönök minden segítséget! :)<br />Először is, én csak téaztával fogok dolgozni, mivel a tragant elkészítését igen macerásnak tartom (sosem próbálkoztam még vele), és helyem sem lenne hol szárogatni a részeket. Arról nem is beszélve, hogy a Párom. hamar rájönne, miben sántikálok, és oda a meglepetés. Ezzel kapcsolatban csak annyi a kérdésem, hogy csak tésztával és krémmel el lehet-e hasonló formát érni, és hogy mennyire kell majd attól tartanom, hogy eltörik a tészta? Mert ha jól értelmeztem a tragant némi szilárdságot ad a tortának?<br />A másik kérdésem a bevonás lenne, sejtem, hogy nagyon macerás lesz, főleg a farok résznél. Egybefüggő masszából lett bevonva, vagy bizonyos részek külön-külön? Hol érdemes kezdenem, elől vagy a farok résznél?<br />A bevonáshoz valószínűleg fondant-t fogok készíteni, mert az fehérebb, mit a marcipán. Egy ismerősöm tanácsolta, hogy tegyek hozzá. mandula aromát, akkor hasonló íze lesz, mint a marcipánnak.<br />Még egy utolsó kérdés: a bevonat szempontjából vajas vagy tejszínes töltelék jobb?<br />Előre is nagyon köszönöm a segítséget!<br />Megihletett ez a torta és nagyon boldog lennéj, ha legalább valami hasonlót össze tudnék hozni! :)<br />Üdvözlettel:<br />TimiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03746011021096720187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-55783734586079599262011-09-27T13:27:31.522+02:002011-09-27T13:27:31.522+02:00Hű, most fedeztem fel a blogod, szuper ez a MALÉV ...Hű, most fedeztem fel a blogod, szuper ez a MALÉV gép :)) Vigyázz, nehogy valaki tévedésből jegyet foglaljon rá :Dtejszínhabhttps://www.blogger.com/profile/16855439261965797950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-78919031828414988972011-09-21T19:53:06.828+02:002011-09-21T19:53:06.828+02:00Gabi:
Örülök, hogy tetszik neked is. :-)
Benézek ...Gabi:<br /> Örülök, hogy tetszik neked is. :-)<br />Benézek a díjért, Úristen nagyon el vagyok maradva, így ne haragudjatok, ha nem veszem át őket időben!<br />Mindenesetre, nagyon megtisztel, hogy gondoltok rám!<br /><br />Katucikonyha:<br />Egy időre elég volt a repülőből, nem hiszem hogy tovább mélyítem a tudásom e téren...:-D :-D<br />Marcipánt eddig, csak traganttal kevertem, de nem volt jó, mert nagyon keményítette, gyorsan száradt.<br />próbáltam már házi bevonót is, az sem rossz. :-)<br />Azt olvastam Kricky-nél, ha nem margarinnal hanem pálmavajjal készíted akkor a házi is hófehér lesz. ;-)Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-49036766807214114622011-09-21T16:03:43.775+02:002011-09-21T16:03:43.775+02:00Ez lenyűgöző, nem csak tortakészítő vagy, de lassa...Ez lenyűgöző, nem csak tortakészítő vagy, de lassan repülőgép-tervező mérnök is lehetsz. <br />Nagyon részletes a kidolgozás és a leírásod is. Jól jön az az airbrush. :-) <br />A marcipán keverve unidec-kel nem szimpatikus megoldás? Legalábbis köztes lenne. A házi fondant sokkal masszívabb, csak a fehér abból sem fehér, meg az a legkevésbé finom.Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-69801054527181696662011-09-21T15:28:25.949+02:002011-09-21T15:28:25.949+02:00Már tegnap is ámultam ezen a repülőn, de ezek szer...Már tegnap is ámultam ezen a repülőn, de ezek szerint annyira ámultam, hogy nem hagytam hozzászólást! Zseniális! Nagyon-nagyon tetszik!<br />Hihetetlenül jól megoldottad! Nem mellékesen nagyon jó, hogy a készítés részleteit is leírtad!<br />Mivel nagyon szeretem a blogodat, így teljesen egyértelmű volt, hogy neked is tovább adom a díjat, amit kaptam! Részletek a legutóbbi blogbejegyzésemben!Gabi, a tortatanonchttps://www.blogger.com/profile/07605105403178304230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-89628535512103690482011-09-21T13:13:35.802+02:002011-09-21T13:13:35.802+02:00Köszi M@rti!
Beállítottam, Csendes Óceánin voltam....Köszi M@rti!<br />Beállítottam, Csendes Óceánin voltam.....:-DZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-38271742075329036822011-09-21T12:46:59.186+02:002011-09-21T12:46:59.186+02:00...akkor Te már be tudnál segíteni egy kocsi lefúj......akkor Te már be tudnál segíteni egy kocsi lefújásában is. Férj előkészít, Te meg csak fújsz rá valami tortamintát :-) Egyedi lenne!<br /><br />Még mindig nincs beállítva az időd, így csináld:<br />Beállítások/Formázás/Időzóna. Itt legördíted, és kiválasztod a "(GMT+01:00) Budapest"-et. Talán így megoldódik itt a bejegyzések időpontja is.M@rtihttps://www.blogger.com/profile/00361754536939823430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-70098909930411043042011-09-20T19:16:09.400+02:002011-09-20T19:16:09.400+02:00Kaptál tőlem egy cseresznyét, nézz be hozzám! :)))...Kaptál tőlem egy cseresznyét, nézz be hozzám! :)))Dia és a konyhahttps://www.blogger.com/profile/16650581828579063589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-21693830708395923432011-09-20T16:38:43.833+02:002011-09-20T16:38:43.833+02:00Kapok én oktatást itthon bőven, meg leb.....st is,...Kapok én oktatást itthon bőven, meg leb.....st is, ha nem jól kezelem a kompresszort, vagy a pisztolyt! :-D<br />Nagyon könnyen elsajátítható, csak rengeteg gyakorlás kell.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-362920766747841772011-09-20T15:44:43.758+02:002011-09-20T15:44:43.758+02:00A tanfolyamot majd leírom részletesen a blogomban,...A tanfolyamot majd leírom részletesen a blogomban, csak mostanában nincs időm semmire. Következő héten lesz a folytatás.<br />Sok dolgot megtanulhat az, aki szeretné! Teljesen más lesz airbrush-sal a végeredmény, mint ha a színt begyúrod. Érdemes így dolgozni!<br />De gondolom Te megkapod otthon a szakmai oktatást :-)Azért más "telibe fújni" (látod, én is tudok ilyeneket), meg más tortát árnyalni, kontúrozni. Azt egy igazi járműnél nem kell.<br />ui: egy képet le is szedettem Krickyvel, annyira sz@rul néztem ki rajta :-))) (nem mintha a többivel meg lennék elégedve, de ez már sajnos nem a fényképező hibája)M@rtihttps://www.blogger.com/profile/00361754536939823430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-2350606643537413732011-09-20T13:30:53.199+02:002011-09-20T13:30:53.199+02:00Kedves Szazala!
Köszönöm szépen. :-)
A megrendelő ...Kedves Szazala!<br />Köszönöm szépen. :-)<br />A megrendelő apukájának készült, aki a Malév-nál dolgozik.<br />Ő is azt mondta, amikor elvitte, hogy olyan mintha műanyag lenne, de több visszajelzést nem igen kaptam.<br />Na de, azért nem annyira tökéletes, de örülök, hogy másoknak ennyire tetszik. :-)Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-65477542860094746812011-09-20T12:13:49.201+02:002011-09-20T12:13:49.201+02:00Én is azt hittem,míg nem olvastam el,hogy igazi re...Én is azt hittem,míg nem olvastam el,hogy igazi repülőt látok!Fantasztikus vagy,gondolom a megrendelők sem számítottak ilyen profi végeredményre!Gratulálok!szazalahttps://www.blogger.com/profile/08359619929026147778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-16134275188821428542011-09-20T09:11:55.269+02:002011-09-20T09:11:55.269+02:00Szia M@rti!
Örülök, hogy tetszik...:-)...én a végé...Szia M@rti!<br />Örülök, hogy tetszik...:-)...én a végén már kicsit nem szerettem..:-D<br />A fondant: most a formix-os fondant próbáltam ki, de ugyanaz ízre, állagra mint az Unidec, sajnos nekem azért nem jönnek be, mert lágyabb mint pl a marcipán, és mivel én azt szoktam meg, így azt könnyebben kezelem..<br />Meg a fondant izzadékonyabb, ugyabár cukor az egész, és mindig attól félek, hogy egyszer elolvad a tortán.<br />Maga a tapintása baromi ó, meg szép sima homogén a felülete, csak..csak....na nem tudom :-)<br />A hátteret az egyik barátnőm csinálta meg, valami maszatolós technikával, mivel kék alapon fotóztam, így ő azzal a színnel elmaszatolta, a nem odaillő hátteret. :-)<br />Éljenek a fényezők!!!! :-D<br />Láttam a fotót rólad, ahogy a tanfolyamon fújsz, milyen volt?Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/17325934705972412591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267812001929869081.post-56020379144137912012011-09-20T08:34:37.349+02:002011-09-20T08:34:37.349+02:00Már este írtam ide, de gond volt akkor épp a blogg...Már este írtam ide, de gond volt akkor épp a bloggerrel, talán nem kaptad meg.<br />Ennyire aprólékos, részletes, teljesen élethű szerkezetet még nem láttam (tortából). Azt hittem először, hogy egy fénykép egy igazi gépről, vagy egy papírmakett!<br />Fantasztikus vagy, Csaj!<br />A hátteret végül is hogy oldottad meg?<br />Amúgy melyik fondantról írtál, melyik nem jó? A házi?<br />(Mellesleg az én férjem is "szakmabeli", mint a Tiéd!)M@rtihttps://www.blogger.com/profile/00361754536939823430noreply@blogger.com